Za življenje!

Brezplačni obnovitveni tečaji prve pomoči

Projekt Za življenje poteka v Mariboru in Ljubljani pod okriljem Društva študentov medicine Maribor (DŠMM) in Društva študentov medicine Slovenije (DŠMS). Pri izvedbi projekta prostovoljno sodeluje več kot 100 študentov medicine in številni zunanji sodelavci (zdravniki, predavatelji, zdravstveni tehniki).

Cilj projekta je ozavestiti širšo javnost o problematiki prve pomoči in povečati odzivnost očividcev v primerih nezgod in nenadnih obolenj. Znano je, da v Sloveniji vsako leto za posledicami srčnega infarkta umre kar 2000, v prometnih nesrečah pa 400 ljudi. Mednarodne študije kažejo, da so v 90% nesreč prisotni očividci, vendar le eden od 10 tudi dejansko priskoči na pomoč. Od hitre in pravilne prve pomoči pa je odvisno, ali bo ponesrečeni živel ali pa bo zaradi neodločnosti in neznanja očividcev umrl oz. utrpel trajne posledice.

Pri projektu Za življenje se tega perečega problema zavedajo, zato vlagajo velike napore, da bi trend obrnili na bolje. V ta namen organizirajo brezplačne tečaje prve pomoči za posameznike in organizirane skupine (skavti, učitelji, dijaki idr.) po celi Sloveniji. Poleg tega izvajajo promocije prve pomoči v večjih trgovskih centrih, mestnih središčih in ob množičnih dogodkih (npr. Tek za srce v ljubljanskem parku Tivoli, Svetovni dan zdravja).

Za več informacij obiščite našo spletno stran www.zazivljenje.org.

logo